söndag 8 maj 2011

Gosedjur

Linnea har haft en kompis sovande här i två nätter. De har haft roligt och lekt men i går kväll tog inspirationen slut och det fanns inget att göra. Jag förslog tjejerna att de skulle sy ett gosedjur var. Gissa om det var en idé som de nappade på? De är jätteduktiga och har både designat och sytt dem själva. Jag behöver hjälpa dem med trådbyte och det får jag göra hela tiden:) Linnea håller nu på sitt med 4:e och Nora med sitt 2:a. (trådbytes paus)
 Linnea har gjort sina gosedjur lite mindre men det märks också att hon har suttit och broderat korsstygn hemma hos Moster sin för hon har en faslig fart i skapandet. Linnea har gjort hjärtat på bilden och Nora har gjort kaninen. (trådbyte och trassel paus) När jag var i deras ålder gjorde jag ett gosedjur helt själv som jag stoppade med små skumgummibitar. Den hade jag kvar länge och var stolt över men idag är det försvunnet någonstans på vägen. Det skulle ha varit roligt om den fanns kvar, ett stycke av min barndom.
Idag skiner solen igen och det verkar bli ytterligare en skön vårdag. Härligt!
Ha en skön söndag!

lördag 7 maj 2011

Stolt Mamma

Jag måste bara dela med mig av en film äldsta grabben Pontus har gjort och lagt ut på Youtube. De är duktiga killarna lär jag säga!



Och det besvarade väll en av de tidigare funderingarna jag hade, antar jag. Jag som Mamma måste nog inse att barnen har sitt eget liv, och även om jag vill skydda dem mot ex internetfaror, så kommer de att göra egna val ändå. Det är bara att hoppas att man har lärt dem tillräkligt väl hur man är försiktig där ute i den stora vida världen...