fredag 25 april 2014

På begäran:)

På förfrågan om att lägga upp bild på hur det går med filten kommer nu några snabba bilder. Jag har hittat ett program till Paddan där man kan göra ritningar över quiltar med kort på tyget man använder. Så ritningen på hur den kommer se ut på ett ungefär är gjort med det programmet. Tyvärr kan man bara använda färdiga mallar och min ruta är större än mallens ruta så de kommer inte stämma riktigt överens. 



Ha en skön och solig fredag!

söndag 20 april 2014

Söndagsdejt:)


Idag har jag en dejt inbokad... Med min symaskin! Hela påskhelgen har det kliat i mig att sätta mig och börja på en ny quilt! Men det har hela tiden varit något annat som har kommit i vägen. När jag fyllde år fick jag en MC jacka av svärföräldrarna och svägerskan. Det var ju toppen, men jackan krävde en del jobb för att sitta som den bör. Så det ägnade jag en stor del av gårdagen åt. Efter operation så har jag en del överskottshud runt magen som gör att när jag sätter mig ner ökar midjemåttet med ca 25 cm. Jag är också tryckkänslig mot magen och får magvärk av tryck mot magen. Det gör det svårare att köpa ex. byxor och jackor för mig. Den här jackan passade bra runt mage och midja men det är en herrmodell så axlar och armar var på tok för stora. Så jag har höjt axelskydden, kortat av armarna och tagit in dem lite på vidden. Kvar att göra är att sätta armbågsskydden rätt och att sy in värmefodret så att det passar igen. Men det får bli en annan dag.
 
Jag har sett ett "quiltblock" som jag har testat och sy och tänkte göra idag. Det ser ut såhär och kallas för "pineapple block". Så det ska bli kul:) Jag ska ha en rosa färgton, jag ser framför mig en filt till min säng. Sen jag får se hur det blir...
 
 
Tidigare i veckan blev jag klar med en duk som mamma hade beställt. Duken är sydd av kuddfodral som hon har gillat tyget i. Duken är till hennes vardagsrum. Jag fick välja mönster själv. På bilderna är duken fodrad med fleece men saknar den vita kanten som jag sydde på avslutningsvis.
  



Av tygresterna som blev när jag skar till "blocken" så sydde jag en liten kudde som matchade till.
 
  
Mamma blev jättenöjd så det är kul:)
 
Grattis till Margareta som vann utlottningen av mitt kuddfodral. Hoppas du får lång glädje av den:)
 
I kväll ska vi grilla kött ute i trädgården. Mums. Sedan ska vi se klart på Twilight filmerna ikväll. Vi har bara de två sista var:) Vi har sett dem förut men de kan man se om många gånger!

 
Kramisar:)

lördag 19 april 2014

Påsken för 27 år sedan...

Igår fyllde jag år. Jag firade födelsedagen tillsammans med familj och släkt. Det var trevligt att träffa allihopa. I morse när jag vaknade låg jag och funderade på gårdagen och att det är påskafton idag. Då kom jag och tänka på en födelsedag och påsk för många år sedan. Den kommer jag aldrig att glömma. Det var 1987 och jag skulle fylla 12 år. Men jag skulle inte fira födelsedagen hemma utan i
 
 
Jag har en låda i en garderob där jag har sparat minnesaker från resor jag gjorde som barn. Så jag klev upp och tittade igenom den i morse och letade också reda på gamla kort från resan. Jag var så ordentlig att jag har skrivit små kommentarer till bilderna.
 
 
Mitt Bording pass
 
 
 
Hotellpresentation och hotellrummet
 
 
Min underbara familj: Syrran, Jag, Mamma och Pappa. Det är några år och några kilon sedan...
 
 
 
Och här föddes min förälskelse i Skittles!
 
 
 
 
 
 
 
 
En favorit både på Disneyland och på Euro Disneyland är docklandet med dockor från hela världen. Det är inte läskigt eller fartfyllt utan gulligt och mysigt och det värmer i hjärtat. Varje gång jag hör sången de spelar när man åker runt blir jag alldeles lycklig:) Lyssna efter när de sjunger på svenska!
 
 
 
Pappa, Syrran och Mamma.
 


 

 
 
 
 
 
 
 
Nästa dag åkte vi till
 
 
 
 
 
 
 
Man kan ju nästan ta Pappa och mig för äkta Amerikaner:)
 

 
 
 
 
 
På Magic Mountain åkte vi den här berg och dalbanan. Colossus heter den. För 27 år sedan var den det största man kunde åka. Vi stod i kö 2-3 timmar i gassande solsken för att få åka 3 minuter i den. Men det var det värt!
 
 
 
 
 
Varje morgon åt vi frukost här och vi lärde känna en jättegullig servitris där som kom och uppvaktade mig när jag fyllde år.


Broschyrer från några av nöjesparkerna vi var på.
 

 
Inträdesbiljetten och en fin påse från Disnyland.
 

Godis jag åt och gillade:) Skittles hittade jag även i London så varje gång jag var där laddade jag upp med ett gäng påsar:)
 
Ja, det var en påsk och födelsedag för många år sedan som jag aldrig kommer att glömma!
 
Hoppas att du får en härlig Påsk som du kommer att minnas länge!
 

 
 

söndag 6 april 2014

Är det värt det?

För några år sedan gjorde jag en gastric bypass och gick ner 50 kg. En tid efteråt fick jag tarmvred och opererades akut. Antagligen som en följd av dessa två operationer i mitt tarmparti har jag problem med magvärk ofta flera gånger i veckan. Ofta beroende på att luft samlas i tarmarna och spänner. Det brukar gå i skov med bättre och sämre perioder. Just nu ligger jag i sängen hemma hos svägerskan och lyssnar på släktens prat. Magen gör ont och känns uppblåst, jag skulle vilja kunna dra ur en plugg och släppa på trycket. Men ändå är det värt att göra operationen tycker jag och gå ner i vikt. Magont har man ibland, övervikt bär man hela tiden. Livet är så mycket lättare, nu kan jag delta i livet ( oftast:) istället för att sitta på läktaren och se mitt liv springa förbi. 
Kram på er. 


Country vibbar

Igår blev jag klar med mitt nästa projekt. Vi har en gammal fotölj som vi har ärvt efter mina föräldrar. Fotöljen är i skinn och sittkudden har blivit rejält sliten och skinnet har börjat spricka. Jag har länge funderat på att göra nått åt den men rätta ideen har inte landat i huvudet. Men nu när jag är klar med kuddarna till soffan kom iden att sy ett quiltat överdrag till dynan i samma färger. Jag grävde i skåpen och hittade tre grövre tyger som jag tycker passar ihop med det röda tyget jag har använt till kuddarna.


Jag har alltid tänkt på fotöljen som brun, men när jag la på det jag hade sytt för att kolla in storlek och utseende såg jag att den har mer en rödbrun nyans som plockades upp bra av det röda tyget, tyckte jag i alla fall. 
Jag valde att göra ett enklare rutmönster och jag använde ett tjockare vadd till quiltningen för att få mer struktur och mysigare känsla på dynan.



Den färdiga intrycket ger tydliga country vibbar tycker jag. Det enda som är synd är att Shiba gärna ligger i fotöljen, och oavsett hur go hon är, så lämnar hon gärna vita hårstrån överallt. 


Så det blir nog att rolla dynan en hel del tror jag:)

Dagens projekt blir att förvandla några örngott mamma har samlat på sig till en duk åt hennes vardagsrums bord. Jag håller som bäst på att fundera ut vilket mönster jag ska satsa på. Det är inte lätt för det finns så många olika snygga att välja på! Jag har fått fria händer men jag tror jag ska ringa mamma och fråga lite i alla fall. Frågan är om hon vill ha ett mönster med en tydlig mittdel, ex. som en blomma i mitten och enfärgat runt om, eller ett återkommande mönster över hela duken, ex. som min dyna till fotöljen. Sedan är det också frågan om hon vill ha tunn vaddering, som det är på många quiltade amerikanska dukar, eller helt i tyg utan vaddering. Jag tror att jag personligen skulle välja vaddering, eftersom det är olika lager tyg över hela duken där sömmarna möts och då blir det så knöligt på ett bord utan vaddering. Men mamma får avgöra.

Ha en skön dag!