tisdag 5 maj 2015

Det kliar i fingrarna...

 Nu var det länge sedan som jag la ut något blogginlägg. Det har varit relativt lugnt på pysselfronten. Lite småpyssel bara och så har jag klätt om dynor till pappas båt, vilket tog lite tid:) 

Här är några av dynorna på plats i pappas båt. 

Men nu har jag hittat ett nytt pyssel som kliar i fingrarna på mig. Att göra egna böcker, alltså bokbindning eller bookbinding på engelska.

Jag har gjort tre böcker så här långt.
Den här boken fick Linnea. Hon döpte den till sin hemliga bok, och började genast skriva i den. Bokomslagen är dekorerade med gamla notpapper. Tråden jag har använt är vaxad lintråd.

Sedan gjorde jag en bok till Simon.
Den här är lite mindre. Jag dekorerade bokomslagen med serietidnings sidor och klurade också ut från bilder på pinterest hur jag skulle sätta tidningspapper på baksidan. Simon dök över boken och började också direkt att använda den.

Idag har jag gjort en bok till mig.
I den tänkte jag skriva om hur det går varje dag med mitt träningsprogram från sjukgymnasten, som jag ska göra. Så kan jag förhoppningsvis se en utveckling. Pontus har också varit på mig om att få en bok och jag har flera olika ideer på böcker i huvudet. Kul! Jag gillar "pysselsuget" vaknar!


1 kommentar:

  1. Snygga böcker:) Linneas var riktigt snygg med notpappret:) Och dynorna ser verkligen eleganta ut i båten - snyggt jobbat!

    SvaraRadera