måndag 14 juli 2014

Ett fall för Sherlock!

Igår kväll när jag skulle tända ljusen (se förra inlägget) på altanbordet var värmeljusen jag hade satt i ljushållarna borta. " Vem har tagit värmeljusen på altan!?" Anklagade jag min helt oförstående familj. Alla nekade till att vara skyldiga. Ja ja, tänkte jag och satte i nya värmeljus och kröp ner i soffan. Jag blåste ut ljusen efter 01 på natten, och gick och la mig. Nu på morgonen går jag ut på altan och ska sätta mig och äta frukost.


Värmeljusen är borta igen! Och en ljuskopp är flyttad! "Sherlock Holmes! Jag behöver dig!" 
Eller inte, jag tror jag vet vem tjuven är. I morse vaknade jag till och tyckte jag hörde fågelklor mot trä och nått som klingade. Så troligtvis är det skatorna som flyger runt här omkring som är skyldiga. Att de gillar bling bling har jag ju hört men värmeljus? Eller försöker de ta de glittrande ljuskopparna men orkar inte och stjäl då värmeljusen bara? Kanske tycker de att nätterna är kalla och försöker hitta lite värme? Inte vet jag, men... Låt bli mina värmeljus!!


Häxan Blondie: Kleptomanen hittade det här blogginlägget där jag också lånade bilden. Tydligen finns det fler frusna skator:)

1 kommentar: