måndag 21 juli 2014

Nymålat!

Nu har jag vita fina möbler i köket, äntligen! Men, tapeterna i köket har jag ledsnat på för länge sedan. Så steg två i min förvandling av mitt tråkiga kök är att attackera väggarna i köket. Först var jag inne på att ha vita väggar. Men efter funderande och diskuterande hit och dit bestämde vi oss för ljusgrå väggar. Det låter lite tråkigt kanske men jag tycker att grå är en neutral och bra färg som passar till alla andra färger. Så, nu har steg två kört igång!
Så här ser alltså köket och tapeten ut. Mörk, tråkig och full med fläckar efter barnens framfart. Men bordet är fint:)

Igår satte jag igång och ta ner allt från väggarna, tvätta och maskera allt runt omkring. Anders slipade, spacklade och målade på lack på alla fläckarna. 


Här har inte Anders spacklat och lackat ännu. Det syns tydligt vad ful väggen har blivit. Jag kan ju säga det att det är skönt och ha en liten pool på tomten när man håller på med sånt här arbete i ett 30 grader varmt kök! Så skönt att lägga sig i den och svalka av sig...

Inför val av målarfärg har vi här hemma haft en liten diskussion om var vi ska handla färgen. Anders ville åka in till Colorama, en jättemysig men lite dyrare färghandel, medans jag ville handla på Rusta, som har betydligt billigare färg. När vi för några år sedan gjorde iordning Simons dåvarande rum köpte vi vit färg på Biltema. Den var riktigt kass, vi fick måla många gånger. Inte så kul. Men tillsist bestämde vi oss ändå för att prova Rustas färg. Jag tänkte att jag har ju ändå semester så det gör väll inget om jag får måla någon extra gång. Det var också en anledning till att vi valde en grå färg istället för en vit, tapeten var ju så mörk innan, så vi tänkte att den grå nog täcker bättre.


Här har jag målat ett lager färg och jag är så nöjd. Färgen täcker ju riktigt bra! Det ser ut som om det kommer att räcka med två lager:) På jobbet målade vi med en grå färg som "plockar upp" färgtonen från ex gardin och ser lätt lila ut om gardinen är lila. Jag har en känsla av att det kommer den här färgen göra också men det skulle bara vara bra tycker jag om det är så. Då blir färgen mer "levande". Jag ser fram emot morgondagen när jag får måla nästa lager:)

Nu ska vi kämpa för livet tillsammans med Katnis. Ha det så bra!


1 kommentar:

  1. Det ser ju riktigt fint ut! Ser fram emot att se det 'live' imorron! Kram från syrran

    SvaraRadera