söndag 23 mars 2014

En oväntad resa

Här kommer en liten historia om en oväntad resa.

Hemma hos det gifta paret (läs mig och Anders) plingade det en dag till i facebook lådan. En inbjudan till en fest hemma hos en kär vän låg och plaskade i inboxen. Efter att barnvakt bokats, tackade paret lyckligt ja till festen, som skulle bli om några veckor. Tyvärr går dock inte livet i raka vägar, och omständigheter gjorde att paret tråkigt nog fick tacka nej till festen. Men barnvakten kom med det lysande förslaget, eftersom hon redan var bokad, att paret kunde ta en kväll på stan för sig själva istället. Det lät som en strålande ide tyckte paret och sa glatt "Ja, det gör vi!". Planer började smidas om bio och god mat. Men när dagen kom, och det var dags att ge sig ut på vilda äventyr, insåg paret plötsligt att det de helst ville göra, var att vara hemma med familjen. Den trevliga barnvakten kom ändå hem till paret för att dela en mysig kväll framför TVn tillsammans. 
       I en annan del av universum kör en trevlig taxichaufför en grupp musikalartister, till deras föreställning denna kväll. De har en trevlig resa och artisterna blir så tacksamma för den trevliga servicen och resan, att de bestämmer sig efteråt för att ge taxichauffören 2 biljetter till kvällens show. De ringer taxibolaget och berättar att 2 biljetter ligger i kassan och väntar på chauffören. Taxibolaget ringer chauffören hemma i dennes bostad och berättar den glada nyheten. Men snabbt bytes glädjen mot sorg när chauffören inser att musikalen börjar om 45 minuter, i en annan stad, och chauffören, trots sin skicklighet som chaufför, hinner inte dit i tid! Vad skulle nu hända med biljetterna?
       Hemma hos paret ringer plötsligt telefonen. "Nu ska du få göra nått du inte gjort på länge" säger en röst till mannen i huset. "Skynda dig! Det ligger två biljetter till Jesus Christ Superstar i kassan på Göranssons Arena! Showen börjar om 40 minuter! Kan ni åka?" Paret tittar på varandra och barnvakten. "Ja! Självklart! Tack!" De säger hejdå till sin kära familj, lämnade i barnvaktens trygga händer, och springer ut till bilen. Snabbt och skapligt säkert avverkar de resan till grannstaden. 2 minuter innan showen börjar, sätter de sig på sina platser, tittar på varandra och säger "Jesus Christ, hur gick det här till?"
Här har vi precis satt oss ner på våra platser. 


Det var en häftig scenshow! Bra musik och bra skådespelare! En riktigt trevlig, men oväntad, kväll:)


2 kommentarer:

  1. Hahaha! Skrattade gott-roligt skrivet! Kram från barnvakten!

    SvaraRadera